Oferta Extracurriculară

În orice tip de activitate extracurriculara, fie că este vorba de drumeţie, vizita într-un atelier de creaţie, un muzeu, un loc istoric, o excursie de mică sau mare anvergură, serbare cu anumita ocazie, noi antrenăm trei factori implicaţi în actul educaţional:
⮚ Preşcolarii – prin responsabilităţi asumate atât individual, cât şi în grup;
⮚ familie – prin susţinere morală, financiară, sau chiar implicate în organizarea activităţilor;
⮚ grădiniţa – prin obţinerea avizelor necesare deplasării, elaborarea strategiilor didactice, realizarea unităţii dintre cei doi factori, finalizarea activităţii întreprinse.
Astfel am organizat o multitudine de activitati si intentionam sa le continuam poate intr-o maniera imbunatatita, astfel contribuind la completarea procesului de învăţare, la dezvoltarea înclinaţiilor şi aptitudinilor preşcolarilor, la organizarea raţională şi plăcută a timpului lor liber.
Cele mai la indemana activitati extrascolare ne sunt serbarile organizate in incinta gradinitei cu ocazia diferitelor evenimente: evenimente din calendarul ecologic, sarbatorile de iarna, sarbatorile pascale, ziua mamei, 1 iunie, serbarea de sfarsit de an.


EXCURSII ȘI DRUMEȚII

Ca activitate extracurriculara, excursia permite o abordare interdisciplinara, facand apel la mai multe domenii experientiale: limba si comunicare, stiinte, notiuni de geografie, istorie, educatie ecologica, domeniul estetic creativ, educatie religioasa.
Excursia constituie o forma organizata a procesului de invatamant in natura sau la diferite institutii culturale sau economice pentru realizarea unor scopuri instructiv-educative, legate de tematica programei scolare. Obsevarea dirijata a obiectelor si fenomenelor in conditii naturale sau in expozitii, muzee, parcuri s.a., permit copiilor formarea unor reprezentari bogate despre cele observate, consolidarea unor deprinderi si sentimente.
Aceste activitati didactice le organizazam cu raspundere dupa o planificare tematica, precizandu-se foarte clar scopul propus, alegerea perioadei de desfasurare si obiectivele urmarite.