Acasă Teatru

Teatru

Într-o lume în care televiziunea, calculatorul, radioul pun stăpânire pe timpul şi mintea copiilor şi a adulţilor, pare că teatrul pentru copii nu-şi mai are locul.
Dar educatia prin teatru este si ofera:
Educația participativă – este acel tip de educație orizontală, care le dă dreptul tuturor celor implicați să participe, cu drepturi egale, la crearea unui spațiu de cunoaștere comun.
Educația creativa – Interesul, curiozitatea, spontaneitatea, deschiderea la nou, tendința de a îmbina realul cu fantasticul, toate aceste componente ale personalității creative se dezvoltă prin teatru. Picasso credea că “Orice copil este creativ. Problema este cum să îl faci să rămână aşa.” Teatrul poate fi rezolvarea problemei.
Educația cumulativă prin teatru ce se bazează pe integrarea experiențelor din viața de zi cu zi a copiilor în marea de informații, subiecte, teme pe care teatrul le poate oferi.
Nu în ultimul rând, teatrul educă prin și pentru comunicare, oferind simultan atât libertate, cât şi rigoare, fiind un bun stimulent pentru capacitatea de comunicare a prescolarului. Limbajul emoțional al teatrului pune accentul pe modul de transmitere a mesajului, nu pe conținutul acestuia.
În cadrul activitatilor de teatru pentru copii antrenăm toţi prescolarii de varsta de peste 4 ani, după puterile, ştiinţa şi talentul lor.
Profesor teatru:
MIRCEA MOGOSEANU, absolvent al Facultații De Teatru
Program :
O data pe saptamana, incepand cu varsta de 4 ani ( grupele mijlocii si mari)